Kinderen van het Hoge Huys (2015)

Wie zou er niet in een kasteel willen wonen? De kinderen van P.C. Hooft hadden het geluk dat ze opgroeiden in het Hoge Huys, beter bekend als het Muiderslot. Elke zomer verhuisden ze van hartje Amsterdam naar het grote kasteel in Muiden met zijn hoge muren, talloze trappen, kamers, zalen, weergangen en tuinen.
De Schrijvers van de Ronde Tafel maakten een prachtig boek over de (stief)kinderen van de beroemde schrijver P.C. Hooft. Zij hadden een gelukkige jeugd, ondanks het rammelspook, strenge leraren, een tweehoofdige gevangene, naamsverwarringen, een dreigende belegering en de diefstal van een pot met goud.

Ik schreef het openingsverhaal 'In de war'. De andere verhalen zijn van Anneriek van Heugten, Agave Kruijssen, Hans Kuyper, Joyce Pool, Ton van Reen, Lydia Rood, Annejoke Smids, Peter Smit en Suzanne Wouda.

Hollandse helden (2015)
Over hertog Jan I van Brabant en Anthony Fokker

Achter de grote namen van onze geschiedenis gaan ongelooflijke verhalen schuil over ontdekkingsreizigers en stuntpiloten, ridders en admiraals, denkers en uitvinders, verzetsleiders en kunstenaars. Nederlanders telden mee, te land, ter zee en in de lucht.
Ik kreeg de eervolle taak om in de bundel 'Hollandse helden' te schrijven over hertog Jan I van Brabant, de grote superheld van zijn tijd. Niet alleen was hij een wijs en machtig hertog (al op zijn 14de!), maar er ook een slim uitstekende veldheer, een dichter en boven alles de beste ridder van zijn tijd.
Daarnaast schreef ik het avonuurlijke leven van Anthony Fokker. Hij begon zijn loopbaan als stuntpiloot en eindigde als een van de grootste vliegtuigbouwers uit de geschiedenis.

'Hollandse helden' is van hetzelfde team dat tien jaar geleden Het grote geschiedenisleesboek maakte.

Koning Ferdinand (2015)

Ferdinand Mijnbergen droomt ervan Koning van de Metworst te worden. Maar de Boxmeerse jonggezellen zien dat helemaal niet zitten. Ferdinand is in hun ogen niet meer dan een snotneus. Bovendien vinden ze hem geen echte Boxmerenaar, want zijn opa kwam uit een verre streek hierheen. En tot overmaat van ramp werkt Ferdinands vader voor de hoge heren, die de Boxmeerse bevolking het leven zuur maken.
Er wordt alles aan gedaan om Ferdinand de voet dwars te zetten. Vooral Johan en Grad de Greef hebben nog een appeltje te schillen met de familie Mijnbergen.
Maar Ferdinand is een doorzetter.

Dit verhaal is geschreven ter gelegenheid van het 275-jubileum van Vereniging ‘De Metworst’ in 2015.
Het verhaal is uitgegeven als Historisch cahier (32 pagina's). Voor € 5,- bij mij te bestellen.

Eindelijk vrij (2014)

17 september 1944: Amerikaanse en Engelse parachutisten landen op enkele tientallen kilometers afstand. De bevrijding is begonnen. De hele familie van Nol zit op plekken waar van alles te beleven valt, terwijl Nol met vader in Overloon moet blijven om voor de varkens en de koe te zorgen. Overloon, waar nooit iets gebeurt. Hij heeft ook altijd pech!
Dat had hij gedacht! De oorlog die vier jaar lang op afstand gebleven was, komt recht op hem af. De bevrijders zijn vlakbij, maar het duurt nog een eeuwigheid voordat Nol eindelijk vrij is. Langer dan het einde van de oorlog.
Dit verhaal vertelt de geschiedenis van de bevrijding van het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Dat is meer dan één simpel verhaal. Wat Nol niet zelf meemaakt, hoort hij van zijn broers en zus.

Het verhaal is uitgegeven als Historisch cahier (32 pagina's), in samenwerking met het Oorlogsmuseum in Overloon en Biblioplus. Voor € 5,- bij mij te bestellen.

Vergeten oorlog (2009)

Deze verhalenbundel van de Schrijvers van de Ronde Tafel bevat tien verhalen over de belevenissen van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Ethiopië, China, Polen, Suriname, Irak, Rusland, de Nederlandse Antillen, Marokko, Kroatië en Nederlands-Indië.

Mijn verhaal ´Tussen twee vuren´ gaat over de Irakese jongen Hamid, die midden in de vuurlinie van de strijd tussen de Britse luchtmachbasis Habbaniya en het Irakese leger verzeild raakt.

Op de website www.vergetenoorlog.nl vind je meer informatie over het complete project.

Feniks (2007)

Een verhalenbundel van de Schrijvers van de Ronde Tafel voor het geschiedenisonderwijs aan het VMBO. In twintig verhalen worden alle tijdvakken van de geschiedenis op een boeiende manier tot leven geroepen.
De verhalen zijn schitterend geïllustreerd, en voor wie moeite heeft met zelf lezen, is een cd-rom toegevoegd waarop alle verhalen woorden voorgelezen.

Mijn verhaal heet 'De legende van de roversdochter' en speelt zich af in de omgeving van Overasselt in het jaar 727. Het gaat over een roversdochter die genezen wordt door de heilige Willibrord.

Grote Nederlanders (2004)

Grote Nederlanders

Dit boek is het resultaat van de samenwerking tussen de Schrijvers van de Ronde Tafel, een groep jeugdboekenschrijvers die graag vertellen over het verleden.

Het boek beschrijft de levens van de dertig grootste Nederlanders.

Ik nam twee beroemdheden voor mijn rekening: de heilige Servaas en de middeleeuwse schrijver Jacob van Maerlant.

oorlog40-45.nl (2002)

Ik heb dit boek bedacht en samengesteld, maar niet alleen gemaakt. 23 (kinderboeken)schrijvers schreven een verhaal, elk over een ander thema. Samen geven ze een goed beeld van wat er tijdens de oorlog gebeurde in Nederland en de Nederlandse koloniën.

Ik schreef zelf het verhaal over de Engelandvaarders, en verder achter ieder verhaal een kort stukje achtergrondinformatie over het thema dat bij het verhaal hoort. Daarnaast staan er achter in het boek een handige woorden- en namenlijst en een tijdbalk waarop je precies kunt zien wat er zoal gebeurde in Nederland en de wereld op de momenten dat de verschillende verhalen zich afspelen.

Het boek heeft ook een eigen website. Die vind je natuurlijk onder: www.oorlog40-45.nl. Op die site staat het hele boek in pdf-bestanden!