Laatste nieuws

Lees het Handboek voor bijenfans en word ook bijenfan!

Na bijna vier jaar ondergedompeld te zijn in de fascinerende wereld van de bij, verschijnt eindelijk mijn Handboek voor bijenfans. Ik ben apentrots op dit meest complete kinderboek over wilde bijen en honingbijen dat je ooit gezien hebt, met schitterende tekeningen van natuurillustrator Jasper de Ruiter.

Word ook bijenfan!
De bij is misschien (nog) niet zo populair als een held op voetbalschoenen of een zangeres met een gouden stem. Maar als je haar beter leert kennen, ontdek je dat de bij een absolute kampioen is. Belangrijker dan welk menselijk idool ook. Niets of niemand brengt zo veel leven, kleur en smaak in de wereld als deze kleine krachtpatser.
En dan hebben we het echt niet alleen over die pot met heerlijke honing. Door haar bijzondere samenwerking met de bloemen vormt de bij een onmisbare schakel in al wat leeft. Dit boek neemt je mee in de fascinerende wereld van de bij. Lees het en word ook bijenfan!

Eindelijk weer verkrijgbaar, in een nieuw jasje: Groene stoom

Acht jaar na het verschijnen van de eerste druk is Groene stoomgroenestoom.html (avonturen langs het Duitse lijntje) nog altijd actueel. De belangstelling voor stoomtreinen, het Duitse lijntje en de natuur is onverminderd groot.
De tweede druk is in een compleet nieuw jasje gestoken: een prachtig ander omslag, de teksten zijn opgepoetst en er staan veel meer foto’s in. Het enige deel dat verouderd is geraakt (over Halloween op de spoordijk bij Veghel) is vervangen door een gloednieuw verhaal over de moord op de Veghelse stationschef in 1904. Waargebeurd, zoals de meeste verhalen in Groene stoom.

Vanaf eind september 2017 is het overal te koop voor € 14,95.
Wil je een gesigneerd exemplaar? Stuur dan een e-mail naar info@gerardsonnemans.nl.

Ik ga al jarenlang met klassen en andere groepen op ontdekkingstocht over de restanten van het Duitse lijntje. Wil jij dat ook wel eens beleven? Stuur me dan een e-mail, zodat we een afspraak kunnen maken!

Een tweede leven voor 'Het lot van een geluksvogel

Er staat een mega-herdruk van 'Het lot van een geluksvogel' gepland. Maar liefst 10.000 exemplaren worden gedrukt voor het educatieve programma dat het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland Nicaragua tussen 2017 en 2020 uitvoert. Die boeken worden aangeboden aan de leerlingen in zes steden die een vriendschapsband met een stad in NIcaragua hebben.
En het leuke is: ik mag hun klassen gaan bezoeken met de beleefvoorstelling die ik bij dit boek gemaakt heb. Dat gaan een paar drukke jaren worden!

Op de camping in Frankrijk

Werken op vakantie? Heerlijk!

Twee prachtige verhalenbundels in 2015

In 2015 verschijnen verhalen van me in twee bijzondere bundels.

Kinderen van het Hoge Huys laat zien hoe de kinderen van de beroemde dichter en baljuw P.C. Hooft opgroeiden op het Muiderslot.
Ik schreef niet alleen het openingsverhaal, maar voerde met Agave Kruijssen de redactie en maakte het voorwoord en de registers.

Voor Hollandse Helden schreef ik de levensverhalen van hertog Jan I van Brabant en vliegtuigpionier Anthony Fokker.
Voor dit boek ging hetzelfde schrijversteam en dezelfde tekenaar als voor het succesvolle Grote geschiedenisleesboek aan de slag.

Februari 2015: Koning Ferdinand

Dit verhaal over de eeuwenoude Boxmeerse traditie is geschreven ter gelegenheid van het 275-jubileum van Vereniging ‘De Metworst’ in 2015.

Dit spannende verhaal vertelt over paardenraces, buitensluiten, een groot doorzettingsvermogen en de jongste winnaar van de Metworst in 1778.

Het is uitgegeven in schriftvorm (32 pagina's dik). Ben je erin geïnteresseerd? Je kunt het voor € 5,- bij mij bestellen.

 

juli 2014: 'De geest van Beaumont' is verschenen!

De geest van Beaumont is verschenen. Jarenlang heb ik er aan gewerkt, totdat het helemaal naar mijn zin was.

Het is een compleet ander boek dan je van me gewend bent. Een vakantieboek? Een griezelboek? Of toch weer een geschiedenisboek? Lees het maar, dan kom je er vanzelf achter...

Kun je niet wachten om meer te weten?
Kijk dan op www.degeestvanbeaumont.nl.

Nieuw: online boeken kopen én Stichting Lalibela steunen!

Bij de online boekwinkel YouBeDo.com kun je voortaan mijn boeken kopen en tegelijkertijd Stichting Lalibela (waar ik voorzitter van ben) steunen. YouBeDo doneert van elk gekocht boek 10% aan de stichting.
Je betaalt niet meer dan bij andere winkels, omdat we in Nederland een vaste boekenprijs hebben! Koop dus niet alleen mijn boeken bij YouBeDo, maar ook alle andere boeken die je via internet wil aanschaffen!