Kinderen van het Hoge Huys

Met tekeningen van Jan Lieffering

Wie zou er niet in een kasteel willen wonen? De kinderen van P.C. Hooft en Heleonora Hellemans hadden het geluk dat ze opgroeiden in het Hoge Huys, beter bekend als het Muiderslot. Elke zomer verhuisden ze van hartje Amsterdam naar het grote kasteel in Muiden met zijn hoge muren, talloze trappen, kamers, zalen, weergangen en tuinen. 

Wil je weten wat ze allemaal beleefden? Lees dan deze bundel vol spannende verhalen en ontrafel aan het eind het raadsel van het Hoge Huys. 

De Schrijvers van de Ronde Tafel maakten een prachtig boek over de (stief)kinderen van de beroemde schrijver P.C. Hooft. Die kinderen hadden een gelukkige jeugd, ondanks het rammelspook, strenge leraren, een tweehoofdige gevangene, naamsverwarringen, een dreigende belegering en de diefstal van een pot met goud.

De verhalen zijn geschreven door Anneriek van Heugten, Agave Kruijssen, Hans Kuyper, Joyce Pool, Ton van Reen, Lydia Rood, Annejoke Smids, Peter Smit, Gerard Sonnemans en Suzanne Wouda.
De samenstelling en redactie kwam voor rekening van Gerard Sonnemans, Agave Kruijssen en Anneriek van Heugten.
Lydia Rood bedacht de bijzondere speurtocht door het boek én het Muiderslot.

Over het boek

Iedereen die van plan is het Muiderslot te bezoeken of er net is geweest, zou dit boek moeten (voor)lezen. Het geeft een bezoek aan het kasteel zoveel meer verdieping. Kinderen zien dan voor zich hoe hun leeftijdsgenootjes Susanna, Constantia, Christina en Arnout door de gangen hebben gerend en ze begrijpen beter hoe het leven toen was. Echt geschiedenis op locatie wordt het dan. Het boek eindigt met een pittige puzzel, waarvan de antwoorden deels in het boek te vinden zijn en deels in het Muiderslot zelf. Op naar het Muiderslot dus, om te ontdekken wie nou die pot met goud heeft gestolen!
(recensie Verhaalkabaal.nl)

Schrijvers van de Ronde Tafel

Gerard Sonnemans is lid van de Schrijvers van de Ronde Tafel, een groep kinderboekenschrijvers met passie voor geschiedenis. Ieder schrijft over zijn eigen favoriete onderwerpen, maar samen maken ze zich sterk voor het historische jeugdboek. Dat doen ze door twee keer per jaar een nieuwsbrief uit te brengen, een paar keer per jaar samen op te treden (elk derde weekend van september in het Archeon) en geregeld samen een verhalenundel te schrijven. Kijk maar eens welke boeken ze nog meer samen maakten.

Het boek is nog steeds te koop

Vraag ernaar aan je boekhandelaar. 

Wil je graag een gesigneerd exemplaar? Bestel het dan in de webwinkel van Coöperatieve Uitgeverij Menuet

Of hol naar de bibliotheek om het te zoeken.