Handboek voor Vlinderfans

Met tekeningen van Jasper de Ruiter

Een nieuw vlinderboek zoals je nog nooit gezien hebt!
Dit rijk geïllustreerde boek neemt je mee in de wonderbaarlijke wereld van de vlinders. Natuurlijk wordt er uit gebreid verteld hoe een vlinder-ei stap voor stap in een prachtige vlinder verandert. Maar wist je dat een nachtpauwoog-mannetje geen neus heeft en toch op vier kilometer afstand kan ruiken waar een vrouwtje op hem wacht? Of dat een sint-jansvlinder een nachtvlinder is, maar overdag vliegt? En wat dacht je van het gentiaanblauwtje? Deze vlinder kan alleen overleven dankzij de klokjesgentiaan (plant) en een behulpzame kolonie mieren, die voor de rups zorgen. Deze en nog vele andere fascinerende weetjes, naast mooie verhalen over de belangrijkste vlinderfamilies, maken dit boek zo bijzonder.

Een heerlijk boek om van kaft tot kaft te lezen, of om eindeloos in te verdwalen; geschikt voor jong en oud. Lees het en word een nóg grotere vlinderfan dan je al was!

 

Team vlinderfans

Al vrij snel an het verschijnen van het handboek voor bijenfans gingen we aan de slag met ons tweede natuurboek. Gerard deed weer een paar jaar onderzoek voordat alle informatie in de gewenste vorm geschreven werd. Vervolgens sloeg Jasper de Ruiter weer aan het tekenen. Het was een gigantische klus om alle details van de rupsen en vlinders goed op papier te zetten. Tegelijkertijd ging ook vormgeefster Lisa Strijbosch aan de slag om de vormgeving voor te bereiden. Voor de aquarel achtergronden in het boek maakte zij weer prachtige aquarellen. En telkens als Jasper een aantal illustraties klaar had, paste zij die samen met de teksten op de juiste pagina's.
Het resultaat is oogverblindend mooi!

Ook dit keer kregen we hulp van veel natuur- en vlinderkenners. We zijn vooral erg dankbaar dat De Vlinderstichting al in een vroeg stadium mee in ons project stapte. Zonder hun steun en kennis was dit niet zo'n mooi boek geworden.

Meer weten over vlinders?

We hebben de website www.vinderfans.nl gebouwd om nog veel meer informatie over vlinders te kunnen delen.

Het boek is nog steeds te koop

Vraag ernaar aan je boekhandelaar.

Wil je graag een gesigneerd exemplaar? Bestel het dan in de webwinkel van Coöperatieve Uitgeverij Menuet.

Of ga naar de bibliotheek om het te zoeken.

Lees ook het
Handboek voor bijenfans