Handboek voor bijenfans

Word ook bijenfan!
De bij is misschien (nog) niet zo populair als een held op voetbalschoenen of een zangeres met een gouden stem. Maar als je haar beter leert kennen, ontdek je dat de bij een absolute kampioen is. Belangrijker dan welk menselijk idool ook. Niets of niemand brengt zo veel leven, kleur en smaak in de wereld als deze kleine krachtpatser.
En dan hebben we het echt niet alleen over die pot met heerlijke honing. Door haar bijzondere samenwerking met de bloemen vormt de bij een onmisbare schakel in al wat leeft. Dit boek neemt je mee in de fascinerende wereld van de bij. Lees het en word ook bijenfan!

Het ‘Handboek voor bijenfans’ laat de grote verscheidenheid aan solitaire en sociale bijensoorten zien. Ruim aandacht krijgt de boeiende jaarcyclus van de honingbijen. De vliegkunsten van bijen, hun zintuigen en talloze andere details komen aan bod. Uiteraard ontbreken de verleidingstechnieken van de bloemen en hoe de bijen daarop reageren niet. Tot slot gaat het boek in op de relatie tussen mens en bij; van imkers en bestuiving in de landbouw tot de aantasting van de wereld door menselijk handelen die de bijen ernstig in gevaar brengt.

En dat alles met honderden prachtige kleurentekeningen in beeld gebracht door Jasper de Ruiter.

De website bijenfans.nl vult het boek inhoudelijk aan en aantrekkelijke ideeën aanreiken waarmee kinderen actief en creatief de bijenwereld verder kunnen ontdekken.

Klik hier voor een aantal inkijkpagina’s.

Al voordat het boek gedrukt was, waren er bijna 1000 exemplaren van verkocht. Aankondigingen op Facebook en Instagram zijn duizenden keren geliked. Er verschijnen stukjes over in de bladen van de Bijenstichting, Vlinderstichting, Nederlandse BijenhoudersVereniging NBV, IVN, Greenpeace en nog veel meer.

Kortom: het 'Handboek voor bijenfans' is een tophit!

Benieuwd geworden? Koop het boek op onze website!