De dromen van Mitu

'De dromen van Mitu' gaat over een meisje uit een Afrikaans bergdorpje. Ondanks de armoe en haar blindheid is Mitu gelukkig. Dag en nacht droomt ze van een betere toekomst. Zoals dat bij een goed sprookje hoort, komen die dromen aan het eind van het verhaal ook uit.

Ik schreef het boek tijdens mijn bezoek aan Ethiopië, begin 2008. Daar was ik om kennis te maken met de mensen in het stadje Lalibela, waar wij (dat wil zeggen: Stichting Lalibela waar ik voorzitter van ben) proberen de kinderen een betere toekomst te geven. Ondanks de huidige voedselcrisis die vooral in Ethiopië hard toeslaat, lukt het ons de allerarmsten een menswaardiger bestaan te geven. De kinderen in Lalibela vertonen - net als Mitu - ondanks hun armoe een grote blijmoedigheid.
Wij zoeken scholen die zich willen inzetten voor dit goede doel. In ruil daarvoor breng ik graag een bezoek aan alle klassen om mijn verhaal voor te dragen en te vertellen over de kinderen in Ethiopië. Stuur voor meer informatie een e-mail naar voorzitter@stichtinglalibela.nl.


Alle 64 pagina's bevatten prachtige kleurenprenten van Mike Monaghan, die eerder al 'Help, de leeuw zit klem' en 'Een draak aan een touw' voor me illustreerde.

Dit boek verschijnt in de reeks samenleesboeken van Uitgeverij Delubas. De tekst staat afwisselend op een niveau voor beginners en gevorderden. Je kunt het dus samen met je ouders lezen (of op school met het zogenaamde tutorlezen dat de laatste jaren in opkomst is). Dat stimuleert het leesplezier van de beginnende lezer, niet alleen vanwege de gezamenlijke activiteit, maar ook omdat de afwisseling van de leesniveaus het mogelijk maakt om meer diepgang aan het boek te geven.