Erik de Viking

Erik zou zo graag met de grote mannen mee op rooftocht naar het rijke zuiden gaan, maar hij is nog veel te jong. Hij besluit zich op de boot van hoofdman Hamar te verstoppen.
Als de Vikingen hem ontdekken, zijn ze te ver van huis om hem terug te brengen. Snorrie Grijszwaard weten zijn makkers te overtuigen dat ze Erik maar beter mee kunnen nemen.
Voor straf moet Erik alle rotklusjes aan boord opknappen. Maar als de Vikingen een dorp overvallen, moet Erik achterblijven op het schip. Dan duiken er plotseling vier gewapende Franken op...

Ga je mee op avontuur met Erik de Viking?

Heb jij altijd al eens op rooftocht willen gaan in een echt drakenschip? Dat kan nu! Vanaf 2013 ga ik de scholen, bibliotheken en theaters veroveren met de voorstelling bij mijn nieuwe boek 'Erik de Viking'. Iedereen die durft, mag mee in mijn drakenschip om het avontuur van de jonge verstekeling Erik te beleven. We roeien over de woeste zee, zingen stoere liederen, ontmoeten gevaarlijke zeemonsters en woeste Vikingen, weerstaan zware stormen en beroven een rijke Frankische stad. Met buit en roem beladen keren we weer veilig terug in onze eigen fjord.
Het is totaaltheater waarin jij zelf de hoofdrol speelt.
Klik hier voor meer informatie.

Hou mijn site in de gaten waar en wanneer je aan kunt monsteren.
* woensdag 16 oktober 2013, 14 uur: de eerstvolgende openbare voorstelling van Erik de Viking in het Weijertheater in Boxmeer. Entree € 5,-.

Natuurlijk kun je het avontuur van de dappere Erik ook veilig vanuit je bed of op de bank beleven. Het boek (met schitterende illustraties van Peter Paul Rauwerda) is bij elke boekhandel te bestellen.

Klik hier voor het loflied op Snorrie Grijszwaard.