Jelle en de leeuw

Jelle krijgt een euro van opa. Dat is te weinig voor de dierentuin, maar genoeg voor een broodje knakworst. Ondertussen is de leeuw uit de dierentuin ontsnapt. Hij heeft honger en ruikt de worst in Jelles broodje. Jelle gaat ervandoor, maar de leeuw zet de achtervolging in. In de speeltuin krijgt hij het worstje bijna te pakken…

'Een op zich eenvoudig achtervolgingsverhaal, dat start vanuit twee verschillende perspectieven, dat van Jelle en dat van de leeuw. De verhaallijnen vloeien al spoedig in elkaar over. De spanning wordt goed opgebouwd, uitmondend is een mooi slot.' (Toin Duijx in de NBD|Biblion-recensie)

In deze herziene druk van Help, de leeuw zit klem heeft de tekst een facelift gekregen en komen de vrolijke illustraties door een licht gewijzigd formaat nog beter uit de verf.

Duizenden kinderen hebben al genoten van het avontuur van de uit de dierentuin ontsnapte leeuw, de dappere Jelle en zijn knakworstje. Moeiteloos laten zij zich meevoeren in de gewaagde perspectiefwisselingen.

Nu ook verkrijgbaar in de iBookstore, Om zelf (voor) te lezen of te luisteren naar het door mij ingesproken verhaal.
Klik hier voor een directe link.

Wil je weten hoe het afloopt? Lees dan dit spannende prentenboek met prachtige tekeningen van Mike Monaghan!

Ik kom graag met mijn kamishibai-theater bij jou in de klas op bezoek om te vertellen hoe het komt dat ik geen knakworsten meer mag verkopen en daarom maar kinderboeken ben gaan schrijven.

Klik op de afbeeldingen hieronder om een kleurplaat te downloaden.