Miny zoekt een thuis

De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze gaat op zoek naar een plek waar ze welkom is. Iedereen wil best zo’n leuke kleine geit als vriendje, maar overal is wel iets mis.
Overal?

'De eenvoudige maar fraaie tekeningen zijn gemaakt door een weeskind uit Ethiopië, ze zijn paginagroot en uitgevoerd in warme, natuurlijke kleuren en op een bijzondere wijze omlijst met kleurrijke, grafische patronen ... Mooi (voorlees)boek met goede identificatiemogelijkheden.' (Maike van der Velde-de Boer, NBD|Biblion-recensie)

Miny zoekt een thuis is een prentenboek over de zoektocht naar een veilig thuis en over het mogen zijn wie je bent: twee basisprincipes waar ieder kind recht op heeft.

Bij dit boek is een speciale website gemaakt, waarop verteld wordt hoe dit boek tot stand gekomen is, kleurplaten een leeswijzer en bloopers.

Kijk maar eens op:
www.minyzoekteenthuis.nl

Een Ethiopisch tintje
Mikiyas Sewnet - de Ethiopische illustrator van 'Miny zoekt een thuis' - was pas 9 toen zijn ouders vlak na elkaar stierven aan de vreselijke ziekte Aids. Hij en zijn zusje moesten op zoek naar een nieuw thuis. Dat vonden ze in het weeshuis van Stichting Lalibela, waar ze onder de zorgzame hoede van 'moeder' Setechign kwamen. Ze kregen een zacht bed, kleren, eten en ze mochten naar school. Bovendien mochten ze in hun nieuwe thuis zichzelf zijn en hun talenten ontplooien.
Mikiyas stortte zich op de schilderkunst. Hij liet zich inspireren door de traditionele Ethiopische iconen, maar ontwikkelde daarin een compleet eigen stijl, waarmee hij zich onderscheidt van al de andere kunstenaars in Lalibela.

In 2012 was ik als voorzitter van Stichting Lalibela op bezoek in Lalibela. Ik vroeg de toen 18-jarige Mikiyas de prenten voor 'Miny zoekt een thuis' te maken. Mikiyas herkende zijn eigen achtergrond in het verhaal en greep deze kans met beide handen aan. Met een prachtig, werelds resultaat!