Vluchtelingen op de vuist

'Vluchtelingen op de vuist' neemt je mee in de avonturen van een clubje Belgische vluchtelingen, die tijdens de Eerste Wereldoorlog vier jaar lang in een Vluchtoord bij het Brabantse dorp Uden woonden. In hun land woedt een vreselijke oorlog, maar de vrienden hebben andere zorgen. Een stel Hollandse nieuwelingen in het Vluchtoord lacht hen uit, omdat ze een meisje in hun bende hebben. Ze zinnen op wraak tijdens een voetbalwedstrijd, maar dat loopt uit de hand...

Grote expositie bij 'Vluchtelingen op de vuist'
Omdat veel van de kunstwerken van mijn broer Franck ook geïnspireerd zijn door die Eerste Wereldoorlog, hebben we besloten een gezamenlijke expositie samen te stellen. De titel 'Vluchten of Vechten' verwijst naar de twee mogelijkheden waar Belgen uit konden kiezen. Allebei die mogelijkheden komen uitgebreid aan bod in de tentoonstelling.

De tentoontstelling vindt plaats van 24 maart tot 18 april 2012 bij Stichting C in Uden.
Meer informatie vind je op de speciale website www.vluchten-of-vechten.nl.
Daar komt ook de webquest op te staan die we voor het onderwijs gaan maken.
Iedereen is uiteraard van harte welkom op de expositie!

'Vluchtelingen op de vuist' verschijnt in de reeks Terugblikken van Uitgeverij Delubas. Als de reeks in 2010 helemaal klaar is, kunnen kinderen uit groep 6, 7 en 8 in vijftig verschillende leesboeken kennismaken met alle periodes uit de Nederlandse geschiedenis.

Het boek werd feestelijk ten doop gehouden in het Liberty Park in Overloon. Kinderen van basisschool De Canadas, tweede-kamerlid Emile Roemer en directeur Erik van den Dungen van het Liberty Park namen de eerste exemplaren in ontvangst.