Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. En het is… blauw.
En ik heb er - nog steeds - enorm last van. Het probleem is dat ik er met niemand over kan praten. Mijn moeder zou zich meteen weer zorgen gaan maken. Mijn vader vindt dat ik het moet laten rusten, nu het allemaal voorbij is - diezelfde vader die niets liever doet dan graven in het verleden. Mijn broers weten al meer dan genoeg. Mijn vriendinnen weten juist nog helemaal van niets en dat moet ook absoluut zo blijven!
En tóch moet ik mijn verhaal aan iemand kwijt. Wil jij het horen? Jij bent de enige aan wie ik het toevertrouw.

Dit is een fragment uit het geheime dagboek van Emma (zo geheim dat ze het zelfs niet voor 'De geest van Beaumont' wilde laten gebruiken). Ze begon aan haar dagboek vlak na de vakantie.

Het fragment geeft een inkijkje in de stormen die de afgelopen zomer door Emma's hoofd raasden. Maandenlang had ze zich verheugd op een zorgeloze vakantie op hun oude boerderij in Frankrijk. En plezier heeft ze genoeg gehad. Op de hooizolder, bij het kampvuur, aan het water. Met de katten van de buren, haar broers en hun nieuwe Franse vriend Georges.
Maar hoe leuk de vakantie ook was, er zou nooit een boek over geschreven zijn als er niet een schaduw overheen gevallen was. Het verhaal slaat om van een dromerige vakantie in een nachtmerrie, die uiteindelijk minder griezelig blijkt dan Emma dacht.
Van een angstig slachtoffer groeit ze uiteindelijk uit tot de dappere verlosser van twee verloren zielen.

Is Emma de enige die contact heeft met de wereld van de geesten?
Of kun jij daar ook over meepraten?

Meer weten?
´De geest van Beaumont´ is een boek waarin fantasie en werkelijkheid over elkaar heen buitelen. Deze website geeft daar al een aardig inkijkje in, maar valt nog veel meer over te vertellen.
Ben je benieuwd? Heb je vragen voor boekverslag? Stuur dan een e-mail naar Gerard Sonnemans.

Hij komt ook graag met zijn koffer vol schatten uit Beaumont naar scholen en bibliotheken om te vertellen hoe dit boek ontstaan is en wat er waargebeurd is en wat verzonnen.
Via het bovenstaande mailadres kun je vragen op wat voor voorwaarden hij naar je toe komt.