Avonturen in de Limousin

De Limousin - waar 'De geest van Beaumont' zich afspeelt - is niet de bekendste vakantiestreek van Frankrijk, maar er valt van alles te beleven en te zien.
Als je wil ontdekken waarom Emma en haar familie verliefd zijn geraakt op deze streek, moet je zelf maar eens op ontdekkingstocht gaan. Hieronder vind je alvast een aantal tips voor trips.
Lang niet overal spreken ze Nederlands, maar met een beetje Engels kun je op steeds meer plekken terecht.

Algemeen
Er zijn verschillende Nederlandstalige sites die je op weg kunnen helpen met het zoeken naar je ideale vakantie in de Limousin.

Actie

Zwemmen
Overal vind je (stuw)meertjes en rivieren waar je heerlijk in kunt zwemmen en in de grotere plaatsen is ook een (chloor)zwembad. De lokale toeristeninformatie kan je vertellen waar de dichtstbijzijnde zwemgelegenheid is.
Sommige meertjes springen eruit, omdat ze veel voorzieningen en attracties hebben, zoals een badmeester, een camping, en activiteiten op en naast het water.

Dierentuinen

Kastelen
De Limousin staat vol met (ruïnes van) kastelen. Sommige dorpen hebben er zelfs twee! Hieronder vind je een aantal van de mooiste/interessantste.

Musea (of moet er per stad apart vermeld worden wat de bezienswaardigheden zijn, inclusief de musea?)

  • Palais de l'évèche (in het oude bisschoppelijk paleis vind je de rijke geschiedenis van Limoges - prachtige kijplaatjes zijn de maquettes die de diverse stadia van ontwikkeling van de stad in beeld brengen)
  • Hôtel de la Sénatorerie (museum van archeologie en moderne kunst, maar ook met een indrukwekkende verzameling opgezette dieren) - Guéret
  • Museum van de kolenmijnen (en een klaslokaal uit 1930) - Bosmoreau-les-Mines bij Bourganeuf
  • Mineralenmuseum - Ambazac
  • Ureka (interactief bezoek aan de uraniummijnen van de Limousin) - Bessines
  • De indrukwekkende resten van het in 1944 door Duitse soldaten van de kaart geveegde dorp Oradour-sur-Glane - met herinneringscentrum
  • Verzetsmuseum Limoges (Musée dela résistance)